Positief denken

Doelen behalen en positiviteit

Heel veel mensen zijn erg ambitieus en willen het beste ervan maken in hun leven. Dit gaat echter niet vanzelf en je moet er hard voor werken.

Zodra jij een positieve mindset hebt zal dit allemaal uiteraard niet vanzelf gaan,maar wel veel makkelijker dan wanneer je negatief gaat denken.

Jongeren die tentamens hebben en die gaan denken ik heb de stof nog niet voldoende geleerd en vervolgens ga ik mijn tentamen niet halen kunnen last krijgen van emoties en zenuwachtig worden.

Dit terwijl als je rustig blijft en positief denkt dat je misschien wel de juiste vragen zult krijgen waar je net voor hebt geleerd kun je uiteindelijk een goede cijfer  halen voor je tentamen.

Een ander voorbeeld is als je naar een sollicitatiegesprek moet voor een baan ,die je graag zou willen hebben en je blijft maar in je hoofd negatieve gedachten hebben zoals .

Ik ben niet het juiste persoon ,ik heb niet de juiste kwalificaties en niet voldoende jaren ervaring voor de desbetreffende functie etc.

Dan ga je automatisch overkomen als een onzeker persoon die totaal niet voorbereid is voor de baan waar hij of zij op gesolliciteerd heeft en kan het zijn dat je de baan ook niet zult krijgen, vanwege je houding en op deze manier loop je weg op je kansen in het leven en kom je steeds verder te staan van je doelen, die je wilt behalen in je leven.

Een ander relevant voorbeeld is als je besluit om mee doen aan een wedstrijd ,welke dan ook en je blijft negatief denken over jezelf dat je tocht zult verliezen en dat je tegenstander veel meer kans maakt dan jou ,om te winnen,zul je merken dat je gedemotiveerd wordt in het behalen van je doel en dus de wedstrijd winnen.